100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 085 - 77 30 225

Auto kopen bij een autohandelaar: voordelen en nadelen

Categorie: Auto zoeken

Wil je een tweedehands auto kopen bij een autohandelaar? Vraag jij je af of dit betrouwbaar is en of het verstandig is om hier je auto te kopen? We hebben de voordelen en nadelen voor je op een rij gezet.

Foto van Ernst

Ernst
Service
10-06-2022

Voordelen kopen bij handelaar

Een autohandelaar doet wat de naam zegt, handelen in auto’s. Dat wil zeggen dat ze zich bezighouden met de in- en verkoop van gebruikte auto’s. Er zijn handelaren die puur handelen voor de binnenlandse markt, maar er zijn ook handelaren die zich uitsluitend richten op het buitenland.

De handelaren die zich richten op het buitenland zijn vaak de opkopers. Ze kopen ‘overschot’ op bij andere handelaren, garages, dealers en zelfs particulieren om de auto’s vervolgens te exporteren naar andere landen. Deze laten we hier logischerwijs buiten beschouwing.

De binnenlandse autohandelaar probeert zoveel mogelijk goede auto’s in te kopen en weer te verkopen. Die inkoop kan bestaat uit ingeruilde en opgekochte auto’s.

Auto Kopen Handelaar Lage Prijs Mijn Autocoach 1024x500

Lagere prijs

De prijs van tweedehands auto’s bij een handelaar ligt over het algemeen lager dan bij een ander autobedrijf of merkdealer. Dat komt doordat hij meestal geen extra kosten hoeft te maken voor een werkplaats of door dat hij geen flink gepoetste auto’s verkoopt. Dat een autohandelaar geen werkplaats heeft betekent overigens niet dat hij geen reparatie uit kan voeren. Dat kan hij uitbesteden uit aan een garage in de buurt, waar hij afspraken mee maakt.

Een autohandelaar heeft een naam om aan te denken en zal proberen zo eerlijk mogelijk te handelen. Hij heeft niets aan negatieve reacties of recensies op het internet. Daarnaast moet een handelaar ook garantie geven op een auto. Dat is hij wettelijk verplicht.

Een handelaar is gebonden aan regels en wetten en wil geen slechte naam krijgen. Een echte autohandelaar zal eerlijke handel willen drijven, uitzonderingen daargelaten. Uitzonderingen zijn er altijd, dat geldt ook voor andere autobedrijven.

Een ander voordeel, naast de lagere prijs, is dat je vaak beter kunt onderhandelen over de prijs.

Nadelen kopen auto bij handelaar

Een handelaar heeft vaak niet de mogelijkheid om een auto goed te controleren. Hij moet afgaan op het verhaal van de verkoper, opgevraagde gegevens en eventueel aanwezige onderhoudshistorie. De eventuele inruilwaarde kan iets lager uitvallen.

Het is daarom belangrijk alle documentatie te bewaren met betrekking tot het onderhoud aan de in te ruilen auto. Je staat dan sowieso sterker bij alle autoverkopers. Een goede handelaar zal je echt geen poot uit willen draaien, maar de kans dat hij gebreken aan een auto over het hoofd ziet is wel aanwezig. Eén voordeel, hij moet garantie geven op de auto en zal hoe dan ook proberen te voorkomen dat hij jou een barrel verkoopt.

Een merkdealer zal er alles aan doen om een auto er als nieuw uit te laten zien. De prijs van zo’n auto is hoger dan bij de handelaar. Hij zal een auto hoogstens door de wasstraat halen en even stofzuigen.

Wil je zeker weten of een handelaar te vertrouwen is, zoek dan naar recensies over het bedrijf.

Lees ook 4 tips voor aankoop eerste auto

Mijn Autocoach Auto Kopen Handelaar Schone Autos 1024x500

Waar moet je de auto kopen?

Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Er zijn veel handelaren en aanbieders van occasions op de markt. Hier zitten goede en slechte aanbieders tussen. Je kunt mooie tweedehands auto’s vinden bij de handelaar, tegen scherpe prijzen.

Alleen je zult zelf je ogen goed open moeten houden, zowel bij de handelaar als bij andere autobedrijven. Wat we wel weten is dat we bij Autocoach een database hebben opgebouwd met duizenden aanbieders van tweedehands auto’s zoals autohandelaren, universele autobedrijven en merkdealers. Op basis van onze ervaring kunnen wij je vertellen wat handig is en wat niet.

Lees ook onze ervaring: auto kopen bij particulier of autobedrijf

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Lees dit ook eens

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
11-10-2023

Foto bij '9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken'

9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte occasion, verdwaal je al snel tussen alle verschillende occasionsites. Hieronder hebben we de verschillen en de kenmerken van 9 occasionsites voor je op een rijtje gezet. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-12-2022

Foto bij 'Occasion zoeken bij Vakgarage? Koop ‘m samen met Autocoach'

Occasion zoeken bij Vakgarage? Koop ‘m samen met Autocoach

De beste deal van a tot z voor je geregeld Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
08-11-2022