Over Autocoach.

Auto kopen geweldig maken

“Auto kopen geweldig maken”. Deze slogan omschrijft in één zin wat Autocoach voor jou doet. We begeleiden je van begin tot eind bij het kopen van een tweedehands auto. Vanaf de zoektocht, tot aan de bezorging aan huis. 

De beste auto voor jou, tegen de best mogelijke deal. Zonder je zorgen te maken over de technische staat, de koopovereenkomst of je inruilauto. 

De historie van Autocoach

Het idee voor Autocoach ontstond in 2010. Hieronder vertellen we je over onze mooiste hoogtepunten.

2022: Autocoach nieuwe stijl gaat online

Eind 2022 gaat het nieuwe Autocoach van start. De naam is veranderd van Mijn Autocoach naar Autocoach, er is een nieuwe website, een nieuwe huisstijl en een bijzonder compleet aanbod services:

  • De zoektocht naar de perfecte auto
  • Het onderhandelen over de beste deal
  • De aankoopkeuring op locatie
  • We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak rijklaar gemaakt wordt
  • De bezorging aan huis
  • De beste deal voor je oude auto

2021: Het online kopen (en inruilen) van een auto 

Een auto kopen is leuk, maar ook spannend. Laat staan dat je jouw volgende auto helemaal ongezien, online koopt. De markt is nog lang niet zover. Wij vinden het daarom heel bijzonder dat een klein deel van onze klanten het al via ons aandurft. In 2021 zijn we klein begonnen, en in 2022 hebben we onze services doorontwikkeld. In 2023 leveren we de 1000e auto af die ongezien gekocht is. De klant ziet de auto dus voor het eerst op het moment dat we de auto voor de deur afleveren. Hoe gaaf is dat. 

2020: Bas Vestering aan boord

In 2020 is Bas Vestering aan boord gekomen, die zijn sporen heeft verdiend met ruim 20 jaar ervaring binnen het familiebedrijf VWE. VWE Automotive is als data- en serviceprovider een begrip in Automotive Nederland en is 40 jaar terug opgericht door zijn vader Ton Vestering.

Met de hulp van Bas wordt Autocoach naar een volgende fase geleid. Achter de schermen wordt gewerkt aan de Full-service propositie waar elke autokoper blij van word. Een expert die altijd jouw belangen centraal stelt, die toeziet op de kwaliteit van de auto, de transactie en ontzorgd waar mogelijk. Het maakt niet waar de auto te koop staat. Met Autocoach koop je altijd zonder verrassingen.

2017: Verhuizing en meer

Mijn Autocoach groeit, en daarom wordt het kantoor in Nijkerk te klein. We verhuizen naar een groter kantoor in Barneveld. 

2017 is ook het jaar dat de ANWB stopte met hun aankoopkeuringen (ANWB Totaalkeuring). Het aantal keuringsstations werd al een tijdje afgebouwd. De nog overgebleven keuringsstations sluiten dit jaar eveneens hun deuren.

De reden was financieel. De ANWB kon de aankoopkeuringen niet langer rendabel houden. Dat kwam onder andere door de keuringsstations. Voor een aankoopkeuring moest je naar een fysiek keuringsstation komen. Meer over de ANWB aankoopkeuring

2014: Meer dan 1.000 aankoopkeuringen in een jaar

Dit jaar hebben we een mooie mijlpaal behaald. Voor het eerste voerden onze keurmeesters meer dan 1000 aankoopkeuringen uit in een jaar.

2013: Landelijke dekking

Na een succesvolle pilot gaat Mijn Autocoach landelijk werken. Dat wordt mogelijk door keurmeesters aan te nemen die verspreid door het land wonen. Daardoor kunnen we vaak binnen 24 uur een auto keuren. Ongeacht op welke plek in Nederland de auto staat.

2011: Pilot in Groningen

In de zomer van 2011 gaat Mijn Autocoach van start. Eerst alleen in Groningen, om de interesse in deze nieuwe dienst te peilen. Een dienst die vooral bestaat uit het uitvoeren van aankoopkeuringen. En die interesse blijkt er te zijn. Vanuit het hele land wordt interesse getoond in de hulp bij de aanschaf van een occasion.

2010: Het idee

De broers Joost en Ernst Zijlstra kwamen op het idee om mensen te helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Dat idee komt bij ze op wanneer Joost en zijn vrouw toe zijn aan een andere auto. Joost, die makelaar is, schakelt de hulp van Ernst in, die een opleiding in autotechniek had gedaan. Ernst gaat mee naar de auto, en onderwerpt deze aan een technische inspectie, zodat Joost en zijn vrouw de auto zonder zorgen aan kunnen schaffen..

“Zouden hier meer mensen behoefte aan hebben?” Deze vraag wordt een jaar later beantwoord.

Autocoach. Auto aankoopbegeleiding en aankoopkeuringen

De complexe wereld van tweedehands auto’s

Er zijn letterlijk ontelbaar veel partijen die een rol spelen rondom de aanschaf van een tweedehands auto. Hierdoor is het onnodig ingewikkeld geworden voor de meeste consumenten. Een auto koop je immers niet dagelijks.

Miljoenen mensen stellen zichzelf jaarlijks de vraag: Waar moet ik beginnen en wie kan in vertrouwen? Het overvolle aanbod van occasions, portalen, financieringen, garanties, inruil- en verkoopservices en autodealers maken het een complexe branche.  

Uiteindelijk wil iedereen met het grootste gemak, op een plezierige manier, een auto voor de deur die perfect bij je past. 

De autobranche kent voor ons geen geheimen. Het is onze passie om jou bij te staan en alles uit de kast te halen, zodat jij blij bent met jouw auto. 

Meer dan 25.000 autokopers gingen je voor

Review van Marijke uit Schoonhoven | 19-2-2023

"Veel woorden zijn niet nodig; het zijn TOP Coaches - Ik was "ontzorgd", want wist dat ik geen "kat in de zak" zou kopen. Ik had bijzondere wensen en die zijn absoluut vervuld! Ik geef een warme aanbeveling; ik raad iedereen autocoach aan. Ik vind bovendien dat zij deze uitgebreide service aanbieden voor 'n aantrekkelijk prijs!"

- Marijke uit Schoonhoven | 19-2-2023

Review van Josine uit Rotterdam | 11-2-2023

"Binnen twee dagen na aanvraag werd de auto gekeurd. Na 2 uur al een prima duidelijk rapport en een zeer uitgebreid telefoongesprek over de auto. Gelukkig was er niet veel mee aan de hand, we kunnen hem gerust kopen en er hopelijk veel plezier aan hebben. Omdat de handelaar normaal 3 maanden garantie geeft en we die niet nodig hadden hebben we de 300 euro meteen weer terugverdiend. Zowel bij het eerste telefoontje en later met de keurder kreeg ik de indruk van veel vriendelijkheid, expertise en meedenken."

- Josine uit Rotterdam | 11-2-2023

Review van R. A. Valkenier uit Heemstede | 24-1-2023

"Meer dan uitstekende aankoop-begeleiding - Voor het eerst heb ik gebruik gemaakt van deze service voor begeleiding in het aankopen van een andere auto. Dat verliep uitstekend en is het geld dubbel en dwars waard. Eerst een screeningsrapport en na de aankoopkeuring eveneens een uitgebreid rapport en je wordt ook gebeld door de keurmeester met de bevindingen. Helemaal top!!!"

- R. A. Valkenier uit Heemstede | 24-1-2023

Review van Mukesh uit Rotterdam | 13-1-2023

"Uitstekend - Door aanschaf van een auto uit het hogere segment en hun zeer goede beoordelingen Autocoach in de arm genomen. Gekozen voor het pakket Screenen en Onderhandelen tot aan Transactie en Bezorging. Vanaf begin tot eind bijgestaan door voornamelijk Lars en Bas. Namen rustig de tijd om te sparren gedurende de afhandeling van het gehele pakket. Al met al Top Service van Autocoach. Iedereen die heeft bijgedragen: Bedankt!!"

- Mukesh uit Rotterdam | 13-1-2023

Review van Alex uit Zuid Beijerland | 14-3-2023

"Geweldig fijn dat Autocoach op korte termijn een aankoopkeuring kon uitvoeren. Er moest nog even snel een brug geregeld worden maar ook dat was geen probleem. Communicatie was snel en duidelijk. Het rapport was beslist geen half werk. Volop foto's, een duidelijke toelichting en een eerlijk advies. Zo'n keuring geeft toch een prettig en zeker gevoel. Ik kan Autocoach beslist aanbevelen."

- Alex uit Zuid Beijerland | 14-3-2023

Review van Rens uit Katwijk | 6-3-2023

"Was al een tijdje op zoek naar een andere auto van 3 a 4 jaar oud, yaris of een suzuki ignis. Bij internet bedrijven en garages liep ik vaak ergens tegenaan, of een auto uit het buitenland waar behalve foto s weinig over bekend was. Ook slechte reviews. Tot ik autocoach tegenkwam. Alleen maar goede recenties. Contact opgenomen en zij zijn op zoek gegaan naar een toyota yaris. Al snel 1 gevonden met alle wensen erop en eraan en na 2 1/2 stond hij voor m n deur."

- Rens uit Katwijk | 6-3-2023

Team

Foto van Andre

Andre
Service & techniek

Foto van Bas

Bas
Service

Foto van Bob

Bob
Service

Foto van Daan

Daan
Service

Foto van Edward

Edward
Techniek

Foto van Egbert

Egbert
Techniek

Foto van Eric

Eric
Techniek

Foto van Frank

Frank
Service

Foto van Lars

Lars
Service

Foto van Marko

Marko
Techniek

Foto van Robert

Robert
Specialist

Foto van Ruud

Ruud
Techniek

Onderdeel van ons team worden?

Autocoach | Servicemedewerker | Expert auto in- en verkoop
40 uur per week, Heerhugowaard

Autocoach | Keurmeester | Expert autotechniek
Fulltime, parttime, ZZP, Nederland

Contact

Naar contact →