Tweedehands coupé kopen

Categorie: Vinden

Wat is een coupé? Net als de sedan, stationwagen, cabrio, MPV en de hatchback is de coupé een carrosserietype van een auto. Maar wat is het verschil tussen bijvoorbeeld een hatchback en een coupé, en waar let je op bij de aanschaf van een tweedehands coupé.

Foto van Ernst

Ernst
Autocoach, service
01-08-2022

Wat is een coupé?

Coupés bestaan al jaren en de eerste merken die kwamen met een coupé waren bijvoorbeeld Porsche, Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar en de bekende Amerikaanse merken als Chevrolet en Chrysler.

De vorm van een coupé lijkt op die van een hatchback, met dit verschil dat de achterzijde van de auto meer schuin afloopt en de auto maar twee portieren heeft, omdat de meeste coupés geen achterbank hebben. Hierdoor heeft een coupé een sportieve uitstraling. Tegenwoordig komen er ook coupés op de markt met vier deuren, die vierdeurs coupé worden genoemd. Als een tweedeurs coupé wel een achterbank heeft, is de zitruimte doorgaans beperkt.

De achterklep van een hatchback, die ook schuin afloopt, wordt over het algemeen als vijfde deur gezien, vandaar dat een coupé die op een hatchback is gebaseerd drie portieren heeft. Een coupé heeft dan ook meestal een kofferbakdeksel, wat een stevigere constructie oplevert in vergelijking met een hatchback.

Tweedehands coupé

Veel merken hebben wel een coupé in hun aanbod. Dit ontwerp is vaak gebaseerd op de sedan of hatchback van hetzelfde model. Zoek eens op internet en je vindt een aantal modellen waarvan zowel een sedan, hatchback en coupé te koop zijn.

Een coupé is vaak een sportievere uitvoering van bestaande modellen van de duurdere middenklasse auto’s. Hierdoor zijn ze zelf ook vaak duurder in aanschaf. In z'n algemeenheid geldt dat coupé  een sportieve en mooie uitstraling heeft. En dat is waar veel mensen voor gaan. Wie wil er nu niet in een stoere Ford Mustang rijden? 

Carrosserie Coupe 1000x331

Waar moet je op letten bij een coupé?

Een coupé heeft vaak een zwaardere motor met veel vermogen, en omdat een coupé ‘vraagt’ om wat pittiger te rijden, is de technische staat van de motor belangrijk. Daarom is een lange proefrit echt noodzakelijk, zodat je de gedragingen van de motor kunt bestuderen in allerlei omstandigheden.

Wil je echt weten hoe het is gesteld met de technische staat van de motor en de rest van de auto, dan wordt een aankoopkeuring geadviseerd. Je hebt zelf een onderzoeksplicht, maar de vraag is of je dan alles ook goed kunt controleren. 

Tweedehands auto kopen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor de aanschaf van een tweedehands auto. In dit uitgebreide blog vind je een exclusief stappenplan. We lopen samen met jou door een aantal stappen heen die van belang zijn voor de keuze die je maakt.

Dus, wil je zeker weten dat je geen dure fouten maakt bij de aanschaf van een occasion? Dan is dit stappenplan een must read

Zie ook: Tweedehands auto kopen

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Lees dit ook eens

Foto bij 'Eerste auto kopen: de ultieme startersgids!'

Eerste auto kopen: de ultieme startersgids!

Ben je op zoek naar jouw eerste auto? Misschien ben je net 18 geworden en heb je sinds kort je rijbewijs? Of reisde je altijd met het openbaar vervoer en vind je dit niet prettig meer. Wat de reden ook is, je ben toe aan een nieuwe auto. Je gaat op pad om jouw eigen eerste auto te kopen en dat doe je niet zomaar even vlak voor sluitingstijd op een vrijdagmiddag. Lees meer

Foto van Ernst

Ernst
Autocoach, service
02-08-2022

Foto bij 'Tweedehands auto met cruise control of adaptive cruise control?'

Tweedehands auto met cruise control of adaptive cruise control?

Ben je op zoek naar een tweedehands auto met cruise control of adaptive cruise control, dan kan Autocoach je helpen bij de zoektocht? Cruise control is handig en brandstof besparend. Ben je eenmaal gewend aan de cruise control, dan wil je het niet meer missen. In dit blog leggen we je uit wat cruise control is en waar je op moet letten wanneer je een occasion met cruisecontrol wilt kopen. Lees meer

Foto van Ernst

Ernst
Autocoach, service
02-08-2022

Foto bij 'Occasion of tweedehands auto op benzine: praktische tips'

Occasion of tweedehands auto op benzine: praktische tips

Ben je op zoek naar een occasion of tweedehands auto die rijdt op benzine. Waarom kies je voor je een auto op benzine en niet een die op diesel of lpg rijdt? De keuze voor brandstof is belangrijk.De vraag is allereerst welke brandstofsoort je nu gebruikt? En wat maakt dat jij je oriënteert op een andere brandstofsoort? Voordat je kiest is het belangrijk dat je een aantal afwegingen maakt. We leggen een en ander uit in dit blog. Lees meer

Foto van Ernst

Ernst
Autocoach, service
02-08-2022