100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte occasion, verdwaal je al snel tussen alle verschillende occasionsites. Hieronder hebben we de verschillen en de kenmerken van 9 occasionsites voor je op een rijtje gezet.

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-12-2022

1. Gaspedaal

Op Gaspedaal vind je het grootste aanbod occasions van Nederland. Er staan op dit moment 280.000 occasions op. Allemaal afkomstig van bedrijven. Gaspedaal voegt het aanbod van 40 verschillende occasions samen, waaronder die van AutoTrack. 

Naast het Nederlandse aanbod, vind je ook een Europees aanbod. Het aantal occasions komt dan uit op meer dan 430.000. Niet zoveel als bij AutoScout24, maar toch flink meer dan uitsluitend het Nederlandse aanbod. 

2. AutoTrack

Op AutoTrack vind je ongeveer 180.000 occasions, aangeboden door ruim 5.000 autobedrijven uit het hele land. Een groot voordeel van deze site, is dat je bij veel occasions gratis een Carfax-rapport in kunt zien. 

Het Carfax-rapport is beschikbaar bij ruim de helft van de aangeboden occasions, en geeft veel informatie zoals het aantal eigenaren, de apk-punten, of de auto geïmporteerd is en hoe snel de auto elke keer is doorverkocht.

3. Marktplaats Auto

In tegenstelling tot bijvoorbeeld AutoTrader, vind je bij Marktplaats Auto ook advertenties van particulieren. Op het moment van schrijven worden er meer dan 25.000 occasions particulier aangeboden. Daarnaast vind je nog ruim 161.000 occasions van autobedrijven. 

Het kopen van een occasion van een particulier, komt met verschillende voor- en nadelen. Het is maar net wat beter bij je past. Handig: met één klik op de knop filter je het aanbod op Marktplaats Auto op particuliere aanbieders of bedrijven. Je filtert ook gemakkelijk op de manier van aanschaf: kopen of leasen.

Meer over Marktplaats Auto

4. Vakgarage occasions

Heb je goede ervaringen met Vakgarage, en koop je het liefst bij één van de 339 vestigingen je volgende auto? Dan is Vakgarage occasions perfect voor jou. Want alle ruim 9.000 occasions staan bij een Vakgarage te koop. 

Groot voordeel is dat veel van de aangeboden auto’s ook door Vakgarage onderhouden zijn. De verkoper weet in dat geval precies hoe er voor de auto gezorgd is. Daarnaast biedt Vakgarage een aantal handige extra’s aan zoals de Vakgarant garantie, pechhulp en uitgebreide all-risk autoverzekering.

Meer over Vakgarage occasions

5. AutoWeek occasions

AutoWeek heeft geen ‘eigen’ occasionaanbod, maar toont het aanbod van AutoTrack. Beide bedrijven maken dan ook deel uit van DPG Media. Maar AutoWeek voegt wel iets toe aan het aanbod. Bij een occasion worden bijzonder veel specificaties getoond. 

Daarnaast vind je onder alle specificaties van de occasion, ook de rijtesten die AutoWeek met die auto heeft gedaan, inclusief dubbeltests en reviews van AutoWeek-lezers. Je leest dus direct wat anderen van die specifieke auto vinden. 

Meer over AutoWeek occasions

6. AutoTrader

Alle ruim 180.000 occasions op AutoTrader worden aangeboden door autobedrijven. Van merkdealers tot handelaren. Particulieren konden voorheen ook op AutoTrader adverteren, maar dat is nu niet meer zo. Bij moederbedrijf AutoScout24 kan dat nog wel. 

Bij AutoTrader heb je de mogelijkheid om te filteren op bepaalde garanties en zekerheden. Filter bijvoorbeeld op merkgarantie, BOVAG-garantie, 100% Onderhouden en NAP-check.

Meer over AutoTrader

7. AutoScout24

Ben je bereid om eventueel een occasion in het buitenland te kopen? Dan is AutoScout24 een ideale website voor je. In Nederland vind je zo’n 200.000 occasions. Maar je kunt ook zoeken in heel Europa. Dan heb je ineens de beschikking over ruim 1,7 miljoen occasions. Of zoek gerichter door een specifiek Europees land te kiezen.

Je vindt er ook occasions aangeboden door occasions. Met 22.000 particuliere advertenties komt AutoScout24 aardig in de buurt van Marktplaats Auto (25.000). Over heel Europa gezien vind je op AutoScout24 ruim 243.000 door particulieren aangeboden occasions. 

Meer over AutoScout24

8. ANWB occasions

Bij ANWB vind je alleen occasions van autobedrijven. Maar niet alle bedrijven komen erin bij de ANWB. Aan de hand van bepaalde criteria wordt bepaald of het aanbod van een autobedrijf wordt weergegeven. 

Een groot voordeel van ANWB, is dat ze veel informatie over verschillende modellen hebben. Denk aan de afschrijving en wat het je per maand kost om in deze auto te rijden. Bij veel auto’s lees je ook het oordeel van de Wegenwacht. Ze weten van veel auto’s de zwakke plekken.

Meer over ANWB occasions

9. viaBOVAG

Enkele jaren geleden kwam de BOVAG met hun eigen occasionsite: viaBOVAG.nl. Op deze site vind je uitsluitend occasions die door een BOVAG-autobedrijf worden aangeboden. Particulieren kunnen er hun tweedehands auto niet aanbieden. In totaal staan er zo’n 80.000 occasions op de site. 

Alle occasions voldoen aan een paar eisen: ze beschikken over 12 maanden BOVAG-garantie, komen met een unieke omruilgarantie en heldere all-in prijzen.

Meer over viaBOVAG

Ben je ook al zo lang op zoek naar de juiste occasion?

Je bent niet de enige. Gemiddeld duurt de zoektocht naar een occasion drie maanden. En dan is het nog maar de vraag of de gevonden auto ook een goede auto is. Maar dat kan anders. Autocoach vindt binnen één week de perfecte occasion voor jou. Je hoeft alleen maar je wensen, eisen en budget door te geven. 

Voordat we de auto aan je voorstellen, onderwerpen we deze aan een grondige screening op het gebied van autoverleden, kilometerstand, onderhoud en meer. 

Ontdek full-service kopen      Bel ons op 072-2019000


Heb je vragen of wil je even sparren? 

Wij zijn van maandag t/m vrijdag 09:00-17:30 uur en op zaterdag van 09:30-15:30 bereikbaar via de telefoon en WhatsApp. Maar je kan ons altijd een mail sturen.

Telefoon: 072 - 201 9000

Email: service@autocoach.nl

WhatsApp: https://wa.me/31857730225