100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 085 - 77 30 225

4 kenmerken van een oplichtersadvertentie

Categorie: Screenen

Drie per dag. Dat is het aantal oplichtersadvertenties die we per dag tegenkomen. Minstens. Mensen benaderen ons met de vraag of dit een goede auto is om te laten keuren. In dit artikel vertel ik je hoe je een oplichtersadvertentie herkent.

Foto van Robert

Robert
Specialist
01-08-2022

Update 20-02-2017: na een rustige periode, zien we het aantal oplichtersadvertenties weer toenemen.

1. Beperkt aantal foto’s

De advertentie beschikt over een beperkt aantal foto’s. Eén van voren, één van achteren en nog één van de binnenkant. Als je je auto echt wilt verkopen, dan doe je daar hopelijk iets meer moeite voor.

2. Lage prijs

Als het te mooi lijkt om waar te zijn…. Juist. Dit is natuurlijk dé manier om mensen te verleiden. Een lage prijs. Ergens in je achterhoofd gaat er wellicht al een lampje branden. Maar je wil zo graag dat het waar is… Helaas. Het gaat gewoon niet gebeuren.

Vanmiddag werden we gebeld over een Volkswagen Polo voor € 3999,-. De aanbieding van de eeuw! Hieronder een afbeelding met enkele echte advertenties. Er wordt ruim het dubbele gevraagd voor auto’s met vergelijkbare kilometerstanden en bouwjaren.

Echte Prijs Voor V Ws Polo

3. Gebrekkige advertentietekst

De advertentietekst staat geregeld vol met spelfouten. We vermoeden dat de buitenlandse oplichters gebruikmaken van Google Translate.

Gebrekkige Advertentietekst

Geen spelfouten? Juich nog niet direct. De tekst is waarschijnlijk gekopieerd van de originele advertentie.

4. Uitsluitend contact per e-mail

Stel, je wilt je auto verkopen. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen. En zoals het gezegde luidt: De beller is sneller. Waarom zou je alleen contact willen hebben via e-mail? Juist, als je een oplichter bent.

Vervolgens krijg je een reactie dat de auto in het buitenland staat. Nadat je een aanbetaling doet, wordt de auto naar Nederland verscheept. Niet dus! Je bent gewoon je geld kwijt.

Deze oplichtingstruc wordt voorschotfraude genoemd.

Ik heb een oplichtersadvertentie gevonden. Wat nu?

Neem contact op met de occasionsite waar de advertentie geplaatst is. Deze wordt dezelfde dag nog verwijderd. Heb je je medemens ook weer geholpen.

Naast of onderaan de advertentie staat een knop om een melding te maken van de advertentie. Vervolgens geef je aan wat de klacht inhoudt.

Oplichtersadvertenties Aangeven

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Lees dit ook eens

Foto bij 'Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?'

Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?

Heb je een auto op het oog? Dan ben je vast benieuwd wat een kentekencheck je vertelt over je toekomstige auto. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
30-01-2023

Foto bij 'Het verschil tussen inruilwaarde, dagwaarde en andere prijssoorten'

Het verschil tussen inruilwaarde, dagwaarde en andere prijssoorten

In de zoektocht naar een tweedehands auto, kom je verschillende prijssoorten tegen. Inruilwaarde, dagwaarde, handelswaarde, vraagprijs, meeneemprijs. Weet jij nog wat de verschillen zijn? Hieronder nemen we je mee langs alle soorten en kenmerken. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
18-10-2022

Foto bij 'Import auto kopen? 5 aandachtspunten om op te letten'

Import auto kopen? 5 aandachtspunten om op te letten

Is het wel verstandig om een import auto te kopen? En wat zijn nou de punten waar je extra op moet letten? In dit artikel lees je precies hoe Autocoach import auto's beoordeelt op het gebied van schadeverleden, kilometerstanden, onderhoudshistorie en uitrusting. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
24-08-2022