100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 085 - 77 30 225

Hulp bij aanschaf van tweedehands auto

Heb je hulp nodig bij de aanschaf van een tweedehands auto? We snappen heel goed dat het kopen van een tweedehands auto behoorlijk overweldigend kan zijn. Nog los van de keuzes die je moet maken is het lastig om te beoordelen welke auto’s wel en niet goed zijn. Je bent bang voor een miskoop. In je naaste omgeving is niemand die echt verstand heeft van auto’s. En toch wil je hulp bij de aanschaf van een tweedehands auto. Goed nieuws: de experts van Autocoach voor je klaar.

Foto van Ernst

Ernst
Service
02-08-2022

Waarom wil je hulp bij aanschaf tweedehands auto?

Er zijn drie redenen te bedenken die verklaren waarom je hulp wilt bij de aanschaf van je tweedehands auto:

  1. Je hebt geen verstand van auto’s en je bent bang voor een miskoop. Wellicht is dit je al eens overkomen en je wilt dit ten koste van alles voorkomen bij deze nieuwe aankoop.
  2. Je hebt geen tijd om je te verdiepen in de aanschaf van een tweedehands auto. Je zou het liefste zien dat dit voor je geregeld wordt.
  3. Je hebt geen zin om energie te spenderen aan een zoektocht. Je ervaart dit als een gedoe en je wordt er zeker niet blij van.

Geen tijd, geen gedoe en toch een auto gekocht

We nemen je mee in het verhaal van Erik. Erik was snel een auto nodig had en een vriend ingeschakeld om alvast op zoek te gaan. Zelf had Erik geen tijd en hij wilde er ook niet te veel tijd aan besteden in verband met het werk, sporten en andere sociale bezigheden. De vriend had wel wat verstand van auto’s, maar was geen expert. Hij zocht op internet een paar adressen op en controleerde de recensies. Het leek allemaal goed en hij kreeg Erik toch zover dat deze op zaterdagmorgen meeging om naar auto’s te kijken.

Na een aantal adressen, en verschillende auto’s te hebben bekeken, begon de verveling en frustratie toe te slaan. Het bleek dat ze niet goed konden beoordelen of een auto nu goed was of niet. De proefrit leek wel goed steeds wel goed maar ze twijfelden. Bij verkoper 1 ontbrak het onderhoudsboekje. Bij verkoper 2 leek er sprake te zijn van lichte schade, maar hoe erg was dit? Ook bleek dat Erik niet goed voorbereid was, hij wist niet goed wat hij wilde.

Je ziet wat er gebeurt. Erik heeft geen zin. En geen tijd. Die combinatie maakt dat hij de neiging heeft om te zeggen: doe er maar één om van het gezeur af te zijn. Het gevaar: Erik komt er na een half jaar achter dat de auto toch niet goed is en heeft er nog veel meer gezeur van.

Hulp Aanschaf Auto Kleine Suv 1024x500

Voorbereiding belangrijk

Uit bovenstaand voorbeeld blijkt dat jezelf helpt door je goed voor te bereiden. Jezelf een aantal vragen te stellen, waardoor met de antwoorden op deze vragen het proces heel wat sneller kunt gaan. Maak voor jezelf vooraf duidelijk:

  • Budget: wat wil je maximaal besteden?
  • Merk/model auto: of maakt dat niet uit?
  • Brandstof: diesel, benzine, lpg, elektrisch?
  • Onderhoudskosten, verzekering, en wegenbelasting: wat kun je hier maandelijks aan besteden?
  • Soort auto en vorm carrosserie? SUV, MPV, sedan, hatchback, enzovoort?

Het zijn een aantal standaard vragen, waarmee je toch al snel heel wat auto’s uitsluit.

Wil je meer weten over de voorbereiding op de aanschaf van een auto, lees dan ons uitgebreide blog: tweedehands auto kopen.

Wat als je alleen op pad gaat?

Wat is het risico als je alleen op pad gaat of iemand meeneemt die ook geen, of (te) weinig verstand, heeft van auto’s?

Het grootste risico is dat je de situatie niet goed kunt beoordelen? Is de proefrit echt zo goed als het lijkt? Is er daadwerkelijk geen schade aan de auto? Klopt de prijs die de verkoper voorstelt of wordt de waarheid verdraaid?

Wanneer je toch overgaat tot aanschaf zijn er te veel onzekere factoren. Dat kan super vervelend uitpakken. Zeker op lange termijn. Als koper heb je onderzoeksplicht. Zijn er gebreken die je had kunnen zien of opmerken dan heb je geen poot om op te staan. Let wel: de verkoper moet wel eerlijk zijn over gebreken.

Ga naar: Een auto met gebreken gekocht

Hulp Bij Aanschaf Auto Keuring 1170x501 2

Terug naar Erik: contact met Autocoach

We gaan even terug naar Erik. Erik kwam namelijk in contact met Autocoach. In een vrijblijvend adviesgesprek maakt hij zijn wensen kenbaar. Het merk auto maakt het niet uit, zolang de auto maar geschikt is voor lange mensen en zijn twee kinderen achterin kunnen zitten. Qua budget had hij een bedrag tussen de 12.000 en 15.000 euro in gedachte. Zijn persoonlijke Autocoach is op zoek gegaan naar een auto die past bij zijn wensen. Binnen een week reed hij al rond in zijn nieuwe tweedehands auto.

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

Lees dit ook eens

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
11-10-2023

Foto bij 'Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?'

Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?

Heb je een auto op het oog? Dan ben je vast benieuwd wat een kentekencheck je vertelt over je toekomstige auto. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
30-01-2023

Foto bij '9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken'

9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte occasion, verdwaal je al snel tussen alle verschillende occasionsites. Hieronder hebben we de verschillen en de kenmerken van 9 occasionsites voor je op een rijtje gezet. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-12-2022