100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Occasion zoeken op Marktplaats? Koop ‘m samen met Autocoach

De beste deal van a tot z voor je geregeld

Foto van Robert

Robert
Specialist
08-11-2022

Heb je al een auto op het oog op Marktplaats Auto? Of gaat je zoektocht pas net beginnen? Dan spoken waarschijnlijk de volgende vragen door je hoofd:

  • Wat is nou de juiste auto voor mij?
  • Is de auto technisch in orde?
  • Krijg ik wel de juiste prijs voor mijn inruilauto?
  • Wat moet ik onderaan de streep bijbetalen?
  • Moet ik écht gaan onderhandelen straks?
  • Rij ik niet voor niets naar de auto om deze te bekijken?
  • Wat als er na aanschaf toch problemen zijn?
  • Moet ik straks een dag vrij nemen om de auto op te halen?

Geen nood. Autocoach helpt je van a tot z. Samen met jou kopen we de juiste auto voor de best mogelijke deal.

Ontdek onze services

Nationaal aanbod van Marktplaats

Op Marktplaats vind je (op het moment van schrijven) 193.000 occasions verspreid door Nederland. Voor Autocoach vormt dat geen enkele belemmering. Waar je toekomstige auto ook staat, Autocoach helpt je. 

Verspreid door het land hebben we Autocoaches voor je klaarstaan. Wil je dat we samen met jou de auto bekijken? Geen probleem. Meestal kunnen we binnen twee werkdagen al ter plaatse zijn.

Ook occasions van particulieren op Marktplaats Auto

Op occasionsites als AutoTrack en AutoTrader vind je uitsluitend occasions aangeboden door autobedrijven. Maar Marktplaats doet dat anders. Ook particulieren kunnen hun auto te koop aanbieden. Het kopen van een tweedehands auto bij een particulier, heeft verschillende voor- en nadelen. Voor Autocoach maakt het niet uit. Ook bij een particuliere aanschaf helpen we je graag. 

Momenteel staan er bijna 30.000 occasions op Marktplaats die aangeboden worden door een particuliere verkoper. En met Autocoach beperk je je niet meer tot een bepaalde afstand. Door onze landelijke dekking helpen we je overal in het land.

Handige filters Marktplaats Auto

Op elke occasionsites vind je zoekfilters zoals carrosserie, opties, bouwjaar en prijs. Maar bij Marktplaats filter je bijvoorbeeld ook gemakkelijk op het type aanbieder. Wil je alleen particuliere advertenties zien? Met één klik heb je het voor elkaar. 

Wil je de auto kopen of liever leasen? Filter gemakkelijk wat je voorkeur heeft. Kies voor ‘Lease’ om alle occasions te zien die je kunt leasen in plaats van kopen. 

Nog een tip: Bij Marktplaats kun je ook filteren op de geldigheid van de apk. Je hebt de keuze ‘Minimaal 6 maanden’ en ‘Minimaal een jaar’. Misschien handig als je voor 500 euro een auto wilt kopen. Maar buiten dat om willen we je adviseren om dit filter te negeren. 

Uit ervaring weten we dat de meeste occasions worden afgeleverd met een nieuwe apk. Die apk-keuring voert de verkoper pas uit op het moment dat de auto aan jou is verkocht. Dus verloopt de apk bijna? Dan is dat geen reden om de occasion te laten staan.

Goed om te weten: in de geadverteerde prijs moeten alle niet-vermijdbare kosten inbegrepen zijn. Een geldige apk is daar een voorbeeld van. Een verkoper kan je niet dwingen extra te betalen voor de auto, omdat de apk verlopen is. 

Over Marktplaats

Marktplaats is gevestigd in Amsterdam. Marktplaats was jarenlang een dochteronderneming van eBay. Een bekende Amerikaanse veilingsite die wereldwijd opereert. In 2021 verkocht eBay Marktplaats aan het Noorse Adevinta. De Duitse occasionsite Mobile.de is ook eigendom van Adevinta.

Bekijk Marktplaats Auto

Andere occasionsites

Ben je benieuwd naar de kenmerken van andere bekende occasionsites? We schreven al eerder over: