100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Is onze aankoopkeuring vergelijkbaar met die van de ANWB?

Jarenlang kon je met je toekomstige tweedehands auto terecht bij de ANWB voor een zogenaamde “Totaalkeuring”. De keurmeester controleerde je auto dan van A tot Z, zodat je zekerheid had over de technische staat van de auto. Was de uitkomst positief, dan kon je gerust overgaan tot aankoop.

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-10-2022

Omdat de Totaalkeuring niet langer rendabel was voor de ANWB, werden de keuringsstations per 1 september 2017 gesloten. Bij Autocoach zien we juist jaar op jaar een toename in het aantal uitgevoerde aankoopkeuringen.

Wat is het verschil tussen de aankoopkeuring van de ANWB en Autocoach?

Verschil aankoopkeuring ANWB en Autocoach

Het grootste verschil is de locatie. Voor de ANWB Totaalkeuring moest je naar een keuringsstation rijden. Op een gegeven moment waren er nog maar twee keuringsstations geopend in heel Nederland.

Dat was niet alleen een nadeel voor jou als mogelijke koper. Ook veel autoverkopers waren niet zo happig op de ANWB aankoopkeuring. En dat had te maken met de afstand tot die keuringsstations.

Auto én groene platen kwijt

Want die verkoper was een groot deel van de dag zijn auto kwijt, inclusief groene platen. Vooral de wat kleinere autobedrijven hebben vaak maar één setje groene platen. Dus als die weg zijn, kunnen andere potentiële klanten geen proefrit maken

En dat kan flinke gevolgen hebben voor de omzet van het autobedrijf.

Auto Wordt Op De Brug Geinspecteerd

Keuren na aanschaf dan maar?

Als autokoper kwam je voor een keuze te staan. Want die ene auto sprak je wel aan. Maar de verkoper stond niet zo welwillend tegenover die keuring. Dan maar gewoon de auto kopen en daarna naar het keuringsstation?

Een deel van die kopers besloot dat inderdaad te doen. Maar echt handig is dat niet. Je weet namelijk niet wat je koopt. Grote kans dat er iets uit die aankoopkeuring zou komen, want dat gebeurt in meer dan de helft van de gevallen. 

En dan moet je opnieuw naar de verkoper om het te hebben over de verborgen gebreken die zijn gevonden. Gelukkig is er een andere manier.

Aankoopkeuring op locatie in heel Nederland

Bij Autocoach doen we sinds de oprichting in 2011 de aankoopkeuringen op locatie. Waar je toekomstige auto ook staat, een van onze Autocoaches komt de auto ter plaatse inspecteren.

Je hoeft dus niet helemaal naar de andere kant van het land te rijden. En autobedrijven zijn bijna altijd bereid om mee te werken. Want de keuring gebeurt grotendeels op hun eigen terrein en ze hebben hun groene platen binnen een uurtje weer terug. Die hebben we namelijk alleen even nodig voor het maken van de proefrit. 

Tips Voorkomen Dure Auto Proefrit 1024x392

Het enige mogelijke obstakel is het ontbreken van een hefbrug. Maar ook daar hebben we een oplossing voor. We hebben door het hele land locaties waar we gebruik kunnen maken van een hefbrug. Tijdens de proefrit rijden we langs de dichtstbijzijnde locatie. Meestal zo’n 10-15 minuten rijden.

Vóór aanschaf duidelijkheid

Ook handig: je weet nu voordat je overgaat tot aankoop, of de auto technisch in goede staat is. Zo niet, dan kan dit nog voor de aflevering opgelost worden, óf je kiest ervoor de auto niet te kopen.

Conclusie

Ja, inhoudelijk is de aankoopkeuring van Autocoach vergelijkbaar met die van de ANWB. Groot voordeel is dat de Autocoach aankoopkeuring altijd op locatie wordt uitgevoerd. Waar dan ook in Nederland (eilanden uitgezonderd). 

Daardoor koopt je snel én verstandig je volgende auto.