100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 085 - 77 30 225

Auto kopen bij universeel autobedrijf: voordelen en nadelen

Categorie: Auto zoeken

Een universeel autobedrijf? Wat is dat en heeft het voordelen en/of nadelen om daar een tweedehands auto te kopen? We leggen het je uit in dit artikel, zodat je weer beter geïnformeerd op pad kunt tijdens jouw zoektocht naar die ene perfecte tweedehands auto.

Foto van Ernst

Ernst
Service
01-08-2022

Universeel autobedrijf of -dealer

Universeel betekent ‘algemeen toepasbaar’ of, met betrekking tot een autobedrijf, niet merk gebonden. Een universeel autobedrijf kan wel gespecialiseerd zijn in een of meerdere automerken. In dat geval spreken we van een merkspecialist.

Voordeel universeel autobedrijf

Een universeel autobedrijf heeft een eigen werkplaats, waar men auto’s kan controleren en repareren. Ze kunnen de meeste reparaties en onderhoud zelf uitvoeren. Voor specialistisch werk kunnen ze een extern bedrijf inschakelen, bijvoorbeeld voor het afvlakken van een cilinderkop. Voor het updaten van bijvoorbeeld besturingssoftware, moet men soms naar de merkdealer.

Aangesloten bij een formule

Is een garage aangesloten bij een bepaalde formule, bijvoorbeeld Bosch Car Service, dan is dat een voordeel. De garage heeft toegang tot heel veel kennis, onderdelen en mag auto’s tijdens de fabrieksgarantieperiode onderhouden en repareren.

Voordeel van een eigen werkplaats

Een eigen werkplaats betekent dat een universeel autobedrijf de auto zelf kan controleren, repareren en keuren. Ze zijn daarvoor niet afhankelijk van een ander bedrijf, zoals een autohandelaar dat wel is.

Het autobedrijf kan hierdoor langer garantie geven, bovenop de wettelijke termijn. Ze kunnen immers zelf repareren en keuren. Bij een goede universele garage koop je meestal betrouwbare auto’s met een nieuwe APK en redelijke garantiebepalingen.

Auto Kopen Bij Universeel Autobedrijf Werkplaats 1024x500

Nadelen universeel autobedrijf

Werkzaamheden als controles kosten de garage geld. Dat zie je terug in de prijzen. De prijzen van tweedehands auto’s zijn over het algemeen hoger dan bij een autohandelaar en zeker in vergelijking met een particulier.

De universele garage of het autobedrijf hanteert soms meeneemprijzen, maar vaker afleverkosten. Hier zijn dan allerlei kosten als schoonmaken en poetsen bij inbegrepen. Deze kosten zijn niet altijd zichtbaar in de advertenties of op het internet. Let hier goed op.

Bij meeneemprijzen heb je niet veel onderhandelingsruimte, maar je kunt het altijd proberen. De onderhandelingsruimte die je hebt zit vaak in de eventuele inruilauto en garanties.

Lees ook Meeneemprijs tweedehands auto

Waar moet je kopen?

Op de vraag waar je een tweedehands auto moet kopen is niet zomaar antwoord te geven. Er zijn veel universele autobedrijven en aanbieders van occasions op de markt. Hier zitten goede en slechte aanbieders tussen. Wat we wel weten is dat we bij Autocoach een database hebben opgebouwd met duizenden aanbieders van tweedehands auto’s zoals autohandelaren, universele autobedrijven en merkdealers. Op basis van onze ervaring kunnen wij je vertellen wat handig is en wat niet.

Lees ook onze ervaring: auto kopen bij particulier of autobedrijf.

Waar Auto Kopen Bij Universeel Autobedrijf 1022x500

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

Lees dit ook eens

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
11-10-2023

Foto bij '9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken'

9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte occasion, verdwaal je al snel tussen alle verschillende occasionsites. Hieronder hebben we de verschillen en de kenmerken van 9 occasionsites voor je op een rijtje gezet. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-12-2022

Foto bij 'Occasion zoeken bij Vakgarage? Koop ‘m samen met Autocoach'

Occasion zoeken bij Vakgarage? Koop ‘m samen met Autocoach

De beste deal van a tot z voor je geregeld Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
08-11-2022