100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Wat is een lakdiktemeter?

Een lakdiktemeter is een apparaat waarmee je de dikte van autolak kunt meten. Dit is handig, omdat je daardoor kunt zien of de auto (deels) is overgespoten. Wanneer dit het geval is, wijkt de lakdikte af van de fabriekswaardes. Dit zegt iets over het schadeverleden van de auto. Daar wil je natuurlijk duidelijkheid over hebben voordat je de auto koopt. Daarom gebruiken we bij Mijn Autocoach een lakdiktemeter bij elke aankoopkeuring die wij uitvoeren.

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-06-2022

Auto's met schadeverleden

Ex-schadeauto’s. Het is het grootste probleem binnen de tweedehands automarkt. Auto’s worden aangeboden als 100% technisch in orde. Dat zijn ze dus lang niet altijd. Natuurlijk is niet elke schade even erg. Als je een paaltje raakt, moet de bumper waarschijnlijk overgespoten worden. Niets aan de hand. Helaas treffen wij ook regelmatig auto’s aan die voor 50-75% overgespoten zijn. Dan heeft de bestuurder niet alleen een paaltje geraakt…

Handelaren en ex-schadeauto’s

Er zijn honderden handelaren die “gespecialiseerd” zijn in ex-schadeauto’s. De auto’s worden zo goedkoop mogelijk opgeknapt en voor de volle pond weer verkocht aan nietsvermoedende particulieren. Bij nadere inspectie, blijkt dan dat de auto erg slecht is overgespoten. Er zitten bijvoorbeeld druipers in de lak of er zit kleurverschil tussen de panelen. Met de lakdiktemeter de hele auto langs en geven we een duidelijk inzicht in de lakstaat van de auto. Elk paneel wordt gemeten. Zo maken we onze aankoopkeuring compleet!

Relevante blogs over dit onderwerp: