100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Geen tijd om een tweedehands auto te kopen: handige tips

Je bent toe aan een andere tweedehands auto en je wilt dat zo snel mogelijk geregeld hebben. Het kan zijn dat er door een probleem met je andere auto acuut een probleem is ontstaan waardoor je direct een nieuwe auto moet kopen. Of dat je gewoon geen zin hebt in het gedoe wat komt kijken bij de aanschaf van een auto. Toch snap je ook dat je niet altijd ontkomt aan de aanschaf van een andere auto.

Foto van Ernst

Ernst
Service
02-08-2022

Geen tijd om een auto te kopen, hoezo?

 • Jij hebt een drukke baan. Je bent van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aan het werk of onderweg. Daarvoor hoef je geen kantoorbaan te hebben, want een vrachtwagenchauffeur is ook de hele dag onderweg. Hoe vind je dan de tijd om een auto te zoeken?
 • Het kan ook zijn dat je naast je baan een druk gezinsleven hebt, dat veel tijd kost. Vooral in het weekend, wanneer er van alles moet gebeuren. Denk maar eens aan het sporten van de kinderen, wat jij belangrijk vindt. Je moet ze op tijd brengen en halen of zelf mee naar de uitwedstrijd gaan. De boodschappen probeer je tussendoor te doen. Oh ja, en dan wilde je ook nog een bezoekje aan je ouders brengen. Kortom, je hebt niet veel tijd over voor de zoektocht naar een auto.
 • Je bent mantelzorger van jouw moeder, vader of buurvrouw en dat kost tijd. Je doet dit met alle liefde. Maar het kost tijd. Naast de mantelzorg moet je ook nog voor jezelf en de mensen om je heen zorgen. Daarom is het moeilijk tijd te maken voor het vinden van de juiste tweedehands auto.

Waarschijnlijk heb je de laptop al eens opengeslagen om je te oriënteren via internet. ’s Avonds laat (eigenlijk ben je te moe) blader je nog even snel door het aanbod van de bekende sites.

Je komt er dan al snel achter dat het aanbod tweedehands auto’s gigantisch is. Je ervaart het als overweldigend en klapt de laptop maar weer dicht.

Zie ook: Jouw tweedehands auto online kopen: zo vind je een passende auto

Waarom tijd een belangrijke factor is in de zoektocht

Tijd is een belangrijke factor in de zoektocht naar een andere tweedehands auto. Des te zorgvuldiger de voorbereiding, des te kleiner de kans op een miskoop. Je voorkomt dat je een impulsaankoop doet, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Handige tips

We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet die een rol spelen in het oriëntatie proces bij een tweedehands auto. Een aantal basistips:

 • Kijk niet alleen naar auto’s van hetzelfde model dat je nu rijdt. Het kan zijn dat het huidige model van een auto minder goed is dan de vorige uitgave.
 • Check de recensies op het internet.
 • Controleer recensies over verkopers.

Maak een lijst

Zet een aantal zaken vooraf op een rij, zodat je een beter beeld krijgt. Breng de volgende dingen in kaart:

Algemeen:

 • Brandstof
 • Budget
 • Te rijden kilometers per jaar
 • Technische snufjes belangrijk?
 • Type auto (vorm carrosserie)

Eigenschappen:

 • Merk en model
 • Soort versnelling
 • Laadruimte
 • Instaphoogte
 • Airco
 • Cruise controle
 • Elektrische ramen
 • Isofix aansluiting
 • Enzovoort

Zo kun je nog veel meer, belangrijke of minder belangrijke, zaken toevoegen aan deze lijst. Pas als je een lijstje maak met jouw wensen, voorkom je dat je achteraf de parkeer-assistent mist of de ruime kofferbak. Het is maar wat jij belangrijk vindt.

Lees vooral ons uitgebreide blog over het kopen van een tweedehands auto. Hier gaan we uitgebreid in op alle te zetten stappen.

Controleer de auto online

Heb je het aantal auto’s beperkt tot die voldoen aan jouw eisen, dan is het belangrijk de auto zelf te controleren. Veel kun je online checken, zoals de maandelijkse kosten (gemiddeld), het schadeverleden en aantal eigenaren.

Geen Tijd Auto Kopen Tips Stap Voor Stap 922x450

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen:

Lees dit ook eens

Foto bij 'Wat is een Automakelaar? Een complete gids'

Wat is een Automakelaar? Een complete gids

In de steeds evoluerende wereld van autoverkoop en -aankoop biedt een automakelaar waardevolle diensten die zowel kopers als verkopers tijd, geld, en stress kunnen besparen. Maar wat is een automakelaar precies, en hoe kan deze expert je helpen bij het navigeren door de complexiteit van de automarkt? Lees meer

Foto van Bas

Bas
Service
26-02-2024

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
11-10-2023

Foto bij 'Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?'

Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?

Heb je een auto op het oog? Dan ben je vast benieuwd wat een kentekencheck je vertelt over je toekomstige auto. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
30-01-2023