Wat is een occasion?

Wat is een occasion? Is dat iets anders dan een tweedehands auto? We leggen het uit in dit artikel.

Foto van Ernst

Ernst
Autocoach, service
10-06-2022

Betekenis occasion

De term occasion komt van het Franse ‘voiture d’occasion’, wat vrij vertaald ‘auto met kans of gelegenheid’ betekent. Het Nederlands kent hiervoor het woord okasie, met dezelfde betekenis. Okasie is echter een vrij onbekend woord. De Engelse benaming occasion kennen we allemaal. De Engelsen gebruiken deze term echter niet voor gebruikte auto’s.

Kort samengevat: iets krijgt een nieuwe kans.

Wat Is Een Occasion 2cv 800x399

Occasion = tweedehands auto

Een occasion is niets anders dan een gebruikte auto die een nieuwe eigenaar krijgt. Dit kan een tweede eigenaar zijn, maar net zo goed een derde, vierde of negende eigenaar. Dat maakt niets uit, want de term gebruiken we voor alle te koop staande gebruikte auto’s.

Occasion klinkt positiever

Er zijn garages en  autoverkopers die de term occasion gebruiken voor de tweedehands auto's die ze in de verkoop hebben.

Er is geen verschil tussen een tweedehands auto, gebruikte auto of een occasion. Kiezen voor het woord occasion is dus een kwestie van smaak. Zo kun je zeggen dat occasion iets eleganter klinkt dan ‘gebruikte auto’. Denk daaraan wanneer je ergens een advertentie ziet staan met het woord occasion.

Een andere term die je tegenkomt is youngtimer. Deze term wordt gebruikt voor auto’s van 15 jaar en ouder. Het zijn oudere auto's maar het zijn nog geen oldtimers. Het is een niet bestaande Engelse benaming, die wordt gebruikt om bepaalde kopers te trekken.

Lees ook: De 8 voor- en nadelen van een youngtimer

Wat Is Een Occasion Suzuki 800x409

Op zoek naar een occasion?

Ben je op zoek naar een occasion (gebruikte auto 😊), dan is de keuze enorm. De tweedehands automarkt in Nederland is groot. Er staan elke dag bijna 400.000 gebruikte auto’s te koop. Vind daartussen maar eens de auto die je zoekt.

In deze zoektocht helpt het om, voordat je op pad gaat, te bepalen wat je wilt. Dit maakt je zoektocht makkelijker.

Denk alvast na over zaken als:

Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij de zoektocht naar een occasion?

Lees dan het uitgebreide blog tweedehands auto kopen. Hierin behandelen we alle belangrijke zaken waar je op moet letten, wat je wel of niet moet doen en nog veel meer.

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Lees dit ook eens

Foto bij 'Import auto kopen? 5 aandachtspunten om rekening mee te houden'

Import auto kopen? 5 aandachtspunten om rekening mee te houden

Is het wel verstandig om een import auto te kopen? En wat zijn nou de punten waar je extra op moet letten? In dit artikel lees je precies hoe Autocoach import auto's beoordeelt op het gebied van schadeverleden, kilometerstanden, onderhoudshistorie en uitrusting. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist occasionmarkt
24-08-2022

Foto bij '5 voorbeelden van bijkomende kosten bij een occasion'

5 voorbeelden van bijkomende kosten bij een occasion

Vroeger was het niet meer dan gebruikelijk om flink wat korting te bedingen op een occasion. De vraagprijs hoefde je haast nooit te betalen. Daar kon je altijd goed op besparen. Hoe anders is dat tegenwoordig? We duiken hieronder in de wereld van bijkomende kosten bij occasions. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist occasionmarkt
24-08-2022

Foto bij 'Eerste auto kopen: de ultieme startersgids!'

Eerste auto kopen: de ultieme startersgids!

Ben je op zoek naar jouw eerste auto? Misschien ben je net 18 geworden en heb je sinds kort je rijbewijs? Of reisde je altijd met het openbaar vervoer en vind je dit niet prettig meer. Wat de reden ook is, je ben toe aan een nieuwe auto. Je gaat op pad om jouw eigen eerste auto te kopen en dat doe je niet zomaar even vlak voor sluitingstijd op een vrijdagmiddag. Lees meer

Foto van Ernst

Ernst
Autocoach, service
02-08-2022