100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Wat is een occasion?

Wat is een occasion? Is dat iets anders dan een tweedehands auto? We leggen het uit in dit artikel.

Foto van Ernst

Ernst
Service
10-06-2022

Betekenis occasion

De term occasion komt van het Franse ‘voiture d’occasion’, wat vrij vertaald ‘auto met kans of gelegenheid’ betekent. Het Nederlands kent hiervoor het woord okasie, met dezelfde betekenis. Okasie is echter een vrij onbekend woord. De Engelse benaming occasion kennen we allemaal. De Engelsen gebruiken deze term echter niet voor gebruikte auto’s.

Kort samengevat: iets krijgt een nieuwe kans.

Wat Is Een Occasion 2cv 800x399

Occasion = tweedehands auto

Een occasion is niets anders dan een gebruikte auto die een nieuwe eigenaar krijgt. Dit kan een tweede eigenaar zijn, maar net zo goed een derde, vierde of negende eigenaar. Dat maakt niets uit, want de term gebruiken we voor alle te koop staande gebruikte auto’s.

Occasion klinkt positiever

Er zijn garages en  autoverkopers die de term occasion gebruiken voor de tweedehands auto's die ze in de verkoop hebben.

Er is geen verschil tussen een tweedehands auto, gebruikte auto of een occasion. Kiezen voor het woord occasion is dus een kwestie van smaak. Zo kun je zeggen dat occasion iets eleganter klinkt dan ‘gebruikte auto’. Denk daaraan wanneer je ergens een advertentie ziet staan met het woord occasion.

Een andere term die je tegenkomt is youngtimer. Deze term wordt gebruikt voor auto’s van 15 jaar en ouder. Het zijn oudere auto's maar het zijn nog geen oldtimers. Het is een niet bestaande Engelse benaming, die wordt gebruikt om bepaalde kopers te trekken.

Lees ook: De 8 voor- en nadelen van een youngtimer

Wat Is Een Occasion Suzuki 800x409

Op zoek naar een occasion?

Ben je op zoek naar een occasion (gebruikte auto 😊), dan is de keuze enorm. De tweedehands automarkt in Nederland is groot. Er staan elke dag bijna 400.000 gebruikte auto’s te koop. Vind daartussen maar eens de auto die je zoekt.

In deze zoektocht helpt het om, voordat je op pad gaat, te bepalen wat je wilt. Dit maakt je zoektocht makkelijker.

Denk alvast na over zaken als:

Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij de zoektocht naar een occasion?

Lees dan het uitgebreide blog tweedehands auto kopen. Hierin behandelen we alle belangrijke zaken waar je op moet letten, wat je wel of niet moet doen en nog veel meer.

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Lees dit ook eens

Foto bij 'Wat is een Automakelaar? Een complete gids'

Wat is een Automakelaar? Een complete gids

Wat is een automakelaar precies, en hoe kan deze expert je helpen bij het navigeren door de complexiteit van de automarkt? Wij leggen het je uit in deze complete gids. Lees meer

Foto van Bas

Bas
Service
26-02-2024

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
11-10-2023

Foto bij 'Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?'

Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?

Heb je een auto op het oog? Dan ben je vast benieuwd wat een kentekencheck je vertelt over je toekomstige auto. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
30-01-2023