100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 085 - 77 30 225

Carrosserie: buitenwerk van een auto

Een carrosserie is een buitenwerk van een auto. Er zijn verschillende typen carrosserieën voor auto’s. De vorm hiervan bepaalt welk type je hebt. Dit is onlosmakelijk verbonden met jouw persoonlijke smaak en het doel van de auto. In dit artikel hebben we alle soorten carrosserieën kort voor je op een rij gezet. Ook vind je een uitgebreide omschrijving van de soorten in losstaande artikelen.

Foto van Ernst

Ernst
Service
01-08-2022

Hatchback

De hatchback is een auto waarbij de achterruit een onderdeel is van de achterklep. Hierdoor is het bestuurdersgedeelte ook te bereiken via de achterklep. Een hatchback heeft altijd een oneven aantal deuren. De achterklep wordt ook meegerekend als deur. 

Station

Een stationwagen is een lange auto waarbij de voorkant even hoog is als de achterkant. Het voordeel hiervan is dat dit ruimte geeft voor de passagiers. De stationwagen wordt veel gebruikt als gezinsauto. Inclusief de achterklep heeft deze auto vijf deuren.

MPV

MPV staat voor Multi Purpose Vehicle. Of in het Nederlands: veelzijdig voertuig. De naam hoef je niet te onthouden. Van belang is dat je weet dat dit een hoge auto is met veel binnenruimte. De auto is te gebruiken voor veel doeleinden (vandaar ook veelzijdig voertuig). Je kunt veel mensen kwijt in de auto en je bent flexibel qua indeling.

SUV of terreinwagen

SUV staat voor Sport Utility Vehicle. Dit is een sportieve auto, waarmee je over ruwer terrein kunt rijden. Deze auto wordt veel gebruikt als terreinwagen, maar is ook als personenauto steeds populairder geworden. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar. Het voordeel van de SUV is altijd de ruimte.

Sedan

Een sedan is een auto met vier deuren en een aparte kofferbak. Het bestuurdersgedeelte van de auto is niet te bereiken via de kofferbak (dit in tegenstelling tot de hatchback).

Cabrio

Een cabriolet of cabrio is een auto waarbij het dak opvouwbaar of inklapbaar is. Dit betekent dat je bij zonnig weer op pad kunt met een open auto, zodat je extra geniet van de zon.

Coupé

Een coupé is een sportieve en snelle auto. In de auto kunnen twee tot vier mensen zitten. De auto heeft doorgaans twee of drie deuren. Op de achterbank is doorgaans niet veel ruimte voor passagiers (ondanks dat het wel kan), omdat de auto schuin afloopt naar achteren.

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Lees dit ook eens

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
11-10-2023

Foto bij 'Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?'

Online kentekenchecks: hoe nuttig zijn ze nou echt?

Heb je een auto op het oog? Dan ben je vast benieuwd wat een kentekencheck je vertelt over je toekomstige auto. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
30-01-2023

Foto bij '9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken'

9 Nederlandse occasionsites om zeker te bezoeken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte occasion, verdwaal je al snel tussen alle verschillende occasionsites. Hieronder hebben we de verschillen en de kenmerken van 9 occasionsites voor je op een rijtje gezet. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-12-2022