100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Op zoek naar een tweedehands auto of occasion met laadruimte of grote kofferbak?

Je bent op zoek naar een tweedehands auto met laadruimte of een grote kofferbak. Wat is een laadruimte en hoe groot moet die ruimte zijn? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands auto’s met laadruimte? Vragen waar we in dit artikel antwoord op geven. Daarnaast geven we je advies over de zoektocht en aanschaf van een tweedehands auto.

Foto van Ernst

Ernst
Service
29-07-2022

Waarom wil je meer laadruimte?

Die vraag kan iedereen voor zichzelf beantwoorden. Het kan zijn dat je meer bagageruimte nodig bent voor de vakanties. Je wilt bijvoorbeeld meer spullen mee kunnen nemen. Het kan ook zijn dat je niet telkens een aanhangwagen wilt huren of lenen om goederen te vervoeren. Of je hebt een andere baan waardoor je meer ruimte nodig bent. En wat te denken van gezinsuitbreiding. Een hele legitieme reden om te kiezen voor meer laadruimte.

Zoveel redenen om voor een grote laadruimte te kiezen. Maar heb je daar ook een grote auto voor nodig? Daarop is het antwoord nee, zoals je hierna kunt lezen.

Wat is de laadruimte?

De laadruimte van een auto is de beschikbare ruimte voor bagage. Dit is voor elk type auto anders. Een bestelbus heeft veel meer laadruimte dan een kleine sedan (auto met vier deuren en een laadklep). De sedan heeft bijvoorbeeld alleen de kofferbak met ruimte voor bagage. Bij een hatchback daarentegen is de laadruimte groter door de mogelijkheid om de achterste stoelen neer te klappen. Zo zie je, dat de laadruimte afhangt van het type auto en carrosserie wat je kiest.

Ter illustratie: sedan met laadruimte

Een sedan heeft alleen de kofferbak als bagageruimte. De mogelijke laadruimte is afhankelijk van de inhoud van de kofferbak. Van een grote sedan kan de kofferbak inhoud 500 liter of meer zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Peugeot 508, Ford Mondeo en de Volkswagen Passat.

Lees ook wat is een sedan?

Tweedehands Auto Met Laadruimte Ford Kuga 1024x467

De situatie wordt anders wanneer je de achterbank plat kunt leggen. Dan ontstaat een grotere laadruimte. Dit kan bijvoorbeeld bij een hatchback, SUV, MPV en andere modellen.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ford Kuga
  • Citroën C4 Space Tourer
  • Hyundai i20 Active

Lees ook tweedehands SUV kopen, tweedehands MPV kopen en tweedehands hatchback kopen.

De laadruimte in liters

De laadruimte van een auto berekent men in liters.De liter is de standaard maat voor de inhoud van een bagageruimte van een auto. Het gaat hier om de inhoud van de beschikbare ruimte, niet om het oppervlak. Het aantal liters zegt de meeste mensen niet veel. Vandaar dat men in advertenties de laadruimte vaak visueel weergeeft met een aantal koffers of tassen. Als leek is het makkelijker te snappen dat er twee grote koffers in de kofferbak passen dan dat je 300 liter bagage kwijt kunt.

Minimale en maximale laadruimte

Elke auto heeft een minimale beschikbare laadruimte, die is aangegeven in liters. Deze ruimte berekent de inhoud van de bagageruimte tot aan de hoedenplank of de onderkant van het raam. Kun je deze ruimte vergroten door de achterbank neer te klappen, dan ontstaat de maximale bagageruimte. Die wordt gemeten tot aan het plafond, waardoor het aantal liters ineens een stuk groter is.

Deze waarden vind je terug in de technische gegevens van een auto.

Tweedehands Auto Grote Kofferbak Sedan 1024x680

Waar moet je op letten?

Let bij je zoektocht op de schuine kant van de kofferbak. Soms is deze zo schuin en laag dat je de maximale ruimte niet kunt gebruiken. Dat geldt ook voor de rand van de kofferbak. Heeft de auto een hoge rand bij de kofferbak, dan kun je problemen krijgen met het inladen van bagage. Een stationwagen heeft meestal een vlakke laadvloer, gelijk aan de onderkant van de bagageruimte. Dan gebruik je de ruimte effectief.

Wil je echt veel laadruimte? Start je zoektocht bij carrosserie typen als een hoge MPV of een grote stationwagen. In een echte MPV moet je een fiets rechtop kunnen vervoeren.

Lees voor meer informatie tweedehands station kopen.

Autocoach - Auto kopen geweldig maken

Autocoach is de ideale manier om samen je auto te kopen! Wij helpen je bij de aanschaf. Van zoektocht tot aflevering.

Full-service

Ons meest complete pakket. We vinden de auto die bij je past en onderwerpen deze aan een aankoopkeuring. Vervolgens voeren we de onderhandelingen en stellen we het contract op met de verkoper. Ook de betaling regelen we voor je. Inruilauto? Ook die nemen we mee in de deal. We zorgen ervoor dat de auto volgens afspraak klaargemaakt wordt en leveren hem voor je deur af. 

Meer over Full-service

Aankoopkeuring

Auto op het oog en wil je zeker weten dat hij helemaal in orde is? Onze aankoopkeuring op locatie geeft inzicht in de technische staat van de auto.

Meer over de aankoopkeuring

Auto Zoeken

Je hebt een nieuwe auto nodig. Maar waar begin je met je zoektocht? En waar moet je allemaal op letten? Laat ons je nieuwe auto zoeken en voorkom frustraties en teleurstellingen.

Meer over Auto Zoeken

We verdienen onszelf in de regel terug in de vorm van gemak, zekerheid, lagere aanschafprijs en hogere inruilprijs.

Eerst even contact?

Heb je vragen over onze services, of ben je benieuwd welke service passend is voor jouw situatie? Bel ons op 085 - 77 30 225 of stuur ons een bericht.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autocoach vind je waardevolle blogs die je verder helpen. Heb je deze blogs al gelezen: